27/9/09

ENTREVISTA AMB VICENÇ PAGÈS JORDÀ, AUTOR DE LA NOVEL·LA "ELS JUGADORS DE WHIST"

L'escriptor Vicenç Pagès Jordà ens ha parlat de la seva darrera novel·la anomenada Els jugadors de whist (Empúries). És en aquests moments, una de les novel·les més interessant en el panorama literàri català
Ens situem a l’any 2007, Jordi Recasens de 40 anys veu com la seva filla està a punt de casar-se. Aquesta situació no li fa cap mena de gràcia però serà una situació adversa més, perquè la seva vida, tampoc ha estat un camí fàcil. La relació amb la seva dona es va degradant dia a dia i en Jordi pateix una crisi existencial. A partir d’aquest moment el lector anirà descobrint aspectes del seu passat i el d’una generació a la ciutat de Figueres i els seus voltants.
La novel·la agafa el títol del joc en que el protagonista i els seus amics Biel i en Churchill jugaven de petits al Castell de Sant Ferran de Figueres. Es tracta d’un joc inventat que agafa el nom del joc de cartes que jugava Philiph Fogg a La volta al món el 80 dies
Pagès Jordà, autor entre d'altres de l'assaig De Robinson Crusoe a Peter Pan (Proa) ens ofereix ara una retrat de la societat dels anys 70 i 80 creant un collage literari molt notable.
Els jugadors de whist témoltes referències musicals, cinematogràfiques i literàries.
Si voleu descobrir més coses d'aquesta novel·la i del procès de creació podeu escoltar l'entrevista amb Vicenç Pagès Jordà per a L'illa dels llibres.

4 comentaris:

Judith ha dit...

Una entrevista molt interessant i amb bona música!! Ja tinc ganes de començar el llibre. M'ha donat molt que pensar pq diu moltes veritats... que lluny queden els somnis de quan erem petits!!"

Roser ha dit...

pinta molt bé i amb l'entrevista ja en tinc ganes de llegir-lo.
Gràcies

Teresa Bosch ha dit...

He llegit el llibre i m'ha encantat.

Josep ha dit...

jo tb l'he llegit i és genial