15/9/09

LES 5 NOVEL·LES FINALISTES DEL PREMI LLIBRETER 2009

Ja coneixem les 5 novel·les finalistes del Premi Llibreter 2009. Aquest és un any especial al celebrar-se la desena edició. El Premi llibreter està creat pel Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya. Es tracta d'un dels guardons literaris més interesants al no estar dotat econòmicament i els guanyadors no solen ser les obres més venudes. Es va crear l’any 2000 amb l’objectiu de promoure la venda i la lectura de títols en Narrativa i Àlbum Il·lustrat.
El guanyador es donarà a conèixer el proper 5 de novembre.

Winesburg, Ohio de Sherwood Anderson
Editorial.: Viena / El acantilado
Estructurada en forma de breus relats, l’obra de Sherwood Anderson (1876-1941) aborda temes com la solitud i la frustació utilitzant com a escenari un petit poble de l’Amèrica profunda de començament del s. XX i la figura de George Willard, un periodista local, com a fil conductor.

Olor de colònia de Sílvia Alcantara
Editorial:Edicions del 1984
Olor de Colònia va ser una de les sorpreses de l’últim dia de Sant Jordi en què es va situar entre els llibres més venuts. La història narra les relacions de despotisme i condescendència dels habitants d’una colònia tèxtil de la conca del Llobregat, a la Catalunya dels anys 50.

Les edats perdudes de Judit Pujadó
Editorial: Empúries
Les edats perdudes la història vital de la Nora, que es queda òrfena als anys 80 quan era una adolescent i es trasllada al barri d’una seva àvia,
gairebé desconeguda per a ella, on s’haurà d’acostumar a la seva nova vida, farà amics i descobrirà la beguda i el sexe. Un segon tràngol l’obligarà més endavant a marxar de la ciutat cap al poble. Es tracta d’una història d’una gran sensibilitat que aborda la pèrdua de referents socials i denuncia la política urbanística i especulativa duta terme a les grans urbs com Barcelona.

En un lloc segur de Wallace Stegner
Editorial: Libros del asteroide
En un lloc segur una profunda reflexió sobre l’amistat, l’amor per la naturalesa i la predilecció per la literatura a partir de la relació de dues parelles, els Lang i els Morgan, forjada durant la Gran Depressió americana i que mantenen al llarg de quatre dècades.


Tanta gente sola de Juan Bonilla
Editorial: Seix-Barral
Últim llibre de l’escriptor andalús Juan Bonilla (1966) en el qual aborda un tema recurrent com la solitud i l’aïllament de l’èsser humà en una sèrie de relats que aconsegueixen una unitat temàtica però també estructural a partir de la repetició d’elements i personatges.

5 comentaris:

Allau ha dit...

L'única que he llegit és "Winesburg, Ohio" i és un CLÀSSIC tan indiscutible que crec que no hi hauria d'haver dubte en la decissió.

Anònim ha dit...

He llegit Olor de Colonia, em va semblar meravellos. La Silvia Alcantara dona una lliço d'estil a molts autors consagrats. Es una obra molt ben treballada, els personatges tenen anima. M'agradaria molt que guanyes el Premi Llibreter."
ESther

Judith ha dit...

Anava a escriure el mateix! A mi Olor de Colonia també em va agradar molt! Però no puc opinar gaire ja que els altres no els he llegit.

Emi ha dit...

Tot just he acabat de llegir 'Winesburg, Ohio'. M'ha semblat una delícia, d'aquelles obres que supera totes les barreres del temps. Agafo la vostra recomenació i provaré amb 'Olor de Colonia..."

Anònim ha dit...

Quita, quita: Winesburg, Ohio. No hi ha olor que valgui.

matilde