15/10/09

ANGELES CASO PREMI PLANETA AMB L'OBRA "CONTRA EL VIENTO"

Angeles Caso escriptora i periodista ha guanyat la 58ª edició del Premio Planeta amb la novel·la Contra el viento . El llibre explica la història d'una immigrant de Cap Verd que emigra a Espanya.
A l’any 1993 va començar la seva carrera literària amb Elisabeth de Austria-Hungría. Álbum privado, una biografía de Sissi. Un any més tard va ser finalista del premi Planeta amb la novel·la El peso de las sombras i a l’any 2000 va guanyar el premi Fernando Lara amb Un largo silencio. El mateix any en que La sombra del viento de Carlos Ruíz Zafón va ser finalista.
També ha publicat Las olvidadas,una historia de mujeres creadoras a més de llibres d’assaig i guions de cinema com el que va escriure a l’any 2002 a la cinta Deseo. També ha treballat a
Televisión Española, Cadena Ser Radio Nacional de España i a diferents diaris i revistes
Per la seva banda l’escriptor Emilio Calderón ha estat finalista amb l’obra La bailarina y el inglés. Es tracta d’una policíaca situada en els últims temps del domini britànic a l’Índia, el protagonista és nomenat cap de policia i ha de resoldre crims ben misteriosos.
Autor de novel·les juvenils en els seus inicis, Emilio Calderón ha publicat assatjos històrics i novel·les com La momia que me amó, Continúan los crímenes en Roma, Roma no paga traidores,, El último crimen de Pompeya y El misterio de la habitación cerrada, El mapa del creador.
A l’any 2008 va aconseguir el Premi Fernando Lara amb la novel·la El judío de Shanghai.

2 comentaris:

Eva Maria ha dit...

"No em crec que aquest premi tingui res a veure amb la qualitat literària dels guardonats. Crec que n'hi ha una mica de 'tongo' de cara al negoci. Apart de què no m'agrada aquesta editorial."

Anònim ha dit...

Pel general no tinc cap ilusió per
llegir un premi Planeta.
Prefereixo entrar a una llibreria
on a vegades hi han llibres que
et cridan...
També visitar aquest blog i veure
que s'esta coen..