8/10/09

HERTA MÜLLER, PREMI NOBEL DE LITERATURA 2009

L'escriptora rumano-alemanya Herta Müller ha guanyat el Premi Nobel de literatura del 2009.
Philph Roth i Amoz Oz estaven ben situats per aconseguir el Nobel però en les darreres setmana va agafar molta força la possibilitat de que Müller fos la guanyadora.
El jurat ha destacat els seus relats sobre les dures condicions de vida de Romania durant la dictadura de Ceaucescu i per una obra on sempre descriu el paissatge dels desposseits.
Es autora entre d'altres de les novel·les El hombre es un gran faisán en el mundo (Siruela)
Aquest premi suposa el desè premi a un autor alemany. El darrer va ser Günther Grass al'any 1999.
El Premi es lliurarà le proper 10 de desembre a Estocolm i està dotat en 10 milions de corones sueques (980.000 euros) .

5 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Roth haurà d'esperar un any més

kweilan ha dit...

Jo no he llegit res d'aquesta autora i ara en tinc curiositat.

Raquel ha dit...

NO HI HA RES EN CATALÀ.
quina llàstima!

esther ha dit...

"M'he decepcionat molt al veure que no hi havia llibres de la Sra. Mueller a la llibreria! Se que Siruela n'ha editat dos en espanyol, en catala no hi ha res. Quina llastima que en aquest pais tradueixin coses tan poc interessants i que dels grans autors no en tinguem cap noticia.La literatura alemanya te una profunditat que li dona l'estructura idiomatica, que pocs autors en llengua alemnya tenim a les nostres llibreries. Els editors i els culturetes del govern pensen que no estem a l'alçada? Si algu te interes i pot llegir en alemany, angles o frances a: http://www.facebook.com/l/1ee67;www.amazon.de hi ha tota la bibliografia de Herta Mueller"

Carme ha dit...

"A mi m'ha passat el mateix!!! M'agrada molt llegir a autores com Ingeborg Bachmann, Julia Frank, Else Lasker-Shuler i d' Hertha Müller no en sabia res!!!!"