14/10/09

SÈRIES DE TELEVISIÓ I LITERATURA III: FLASHFORWARD

L’illa dels llibres segueix relacionant les sèries de televisó i la literatura. La darrera sèrie basada en una novel·la és FlashForward. En aquests moments és una de les sèries més seguides i la podem veure cada dimarts a Cuatro. La cadena ABC va ser la primra en emetre aquesta sèrie de ciència-ficció basada en la novel·la Flashforward de l’escriptor canadenc Robert J. Sawyer. A l’any 2001 l’editorial La factoria de ideas la va publicar en castellà amb el títol de Recuerdos del futuro.
Flashforward compta amb un bon inici que enganxa a l'espectador. Un dia i al mateix temps tota la població mundial perd el coneixement durant 2 minuts i 17 segons en els quals cada persona tindrà una visió de la seva pròpia vida dintre de 6 mesos, concretament fins al 29 d'abril de 2010.
La sèrie i la novel·la reflexiona sobre el que faríem si sabessim el nostre futur i si seríem capaços de modificar-lo.
L'agent del FBI de Los Angeles Mark Benford tractarà d'investigar el succeït ajudant-se del seu record, en el qual va poder veure tots els punts vitals de la investigació. Al costat del seu equip, recopilarà flaixos de gent de tot el món en una base de dades anomenada Mosaic Collective amb l'esperança de trobar pistes.
Existeixen algunes diferències entre la novel·la i la sèrie:
A la novel·la el protagonista és Lloyd Simcoe, fisíc de partícules que treballa al CERN de Suissa. Aquest, treballa amb la seva nòvia Michiko. Els dos tenen una filla que ha mort durant l’apagada. Pel que fa a la sèrie el protagonista és l’agent del FBI, Mark Benford.
La durada de l’apagada també es diferent. La novel·la és de 2 minuts i 43 segons i a la sèrie 2 minuts i 17 segons. Els flaixos del futur que veu la gent atmbé tenen una durada diferent. A la sèrie es de 6 mesos i la novel·la 21 anys.
Flashforward ha obtingut bones xifres d’espectadors i la primera temporada s’espera que arribi als 22 capítols. També podeu veure les novel·les basades en les sèries de True Blood i Dexter.

3 comentaris:

M.Dolors ha dit...

Trobo molt interessant aquesta informació. M'agrada la sèrie, i tot que dius que hi ha diferències amb el llibre, me'l penso comprar (ja l'he encarregat) perquè m'agradarà llegir-lo.
Gràcies per posar-ho.
Dolors

Judith Mateu ha dit...

Jo estic molt enganxada amb la serie!!! Espero que segueixi igual d'interessant!!

Ma-Poc ha dit...

Jo encara he de veure els primers capítols...