23/10/09

ENTREVISTA AMB SÍLVIA ALCÀNTARA, AUTORA DE LA NOVEL·LA OLOR DE COLÒNIA.

L’escriptora Sílvia Alcàntara ha aconseguit amb la seva primera novel·la el que molts escriptors aconsegueixen amb molt de temps. Olor de Colònia ha agradat al públic i també a la crítica especialitzada, i ho ha fet sense fer soroll.
En aquests moments és una de les novel·les mé sllegides en català i ha estat finalista del Premi Llibreter d’aquest any.
A Olor de Colònia, Sílvia Alcàntara demostra la seva qualitat amb una novel·la coral on hi aparèixen al voltant de setanta personatges que ens van explicant de com era el dia a dia en una colònia tèxtil de mitjans del segle XX. Una societat molt conservadora on el poder l’exercien l’església i els amos de la fàbrica, on a més tothom vivia amb el neguit del que diran o del que faran. Sílvia Alcàntara saps cercar aquelles paraules o frases per descriure cada moment “I filaven rumors i teixien mentides mentre s’omplien els càntirs i galledes”....
La vida en una colònia tèxtil era dura i pràcticament tot es feia en el mateix recinte. A més de totes aquestes descripcions que per sí soles ja funcionarien molt bé com a novel·la, Sílvia Alcàntara afegeix un punt de misteri i intriga a la història. Una còlonia amb diferents olors, de bones i de pudentes.

Una novel·la per gaudir i per ensumar.
Si voleu saber més coses podeu escoltar l’entrevista amb la Sílvia Alcàntara.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fantastic. Una d'aquelles noveles on 'hi entres' de principi a fi.