26/10/09

GHOSTGIRL. EL RETORN. Tonya Hurley

Editorial: Estrella Polar/Alfaguara
Pàgines: 296
Tonya Hurley ens va sorpendre amb la novel·la Ghostgirl i ara torna amb la segona part amb el títol de Ghostgirl. El retorn.
Publicada per Estrella Polar en català i Alfaguara en castellà, la novel·la està adreçada al públic juvenil i compta amb una acurada presentació.Ironia i humor negre apareix en aquestes novel·les protagonitzades per la Charlotte, una noia que a l’institut passa totalment desapercebuda com si fos invisible.
Es tracta d’una noia no gaire popular a l’escola i que al començar el nou curs ,la Petula, la líder de les noies, segueix burlant-se d'ella i a més surt amb en Damen, el noi que li agrada a ella.
Un dia la Charlotte s'ennuega menjant un osset de goma i mor. Una vegada morta, la Charlotte, invisible als ulls dels vius, va a parar a unes altres dependències antigues de l'institut, un edifici vell i abandonat, on viuen els alumnes que han mort i van a classes per comprendre el seu nou estat.


A Ghostgirl el retorn, Charlotte continua vivint noves experiències però les coses no li van prou bé. La Charlotte i els seus companys de l’institut ja han superat la fase acadèmica, però per guanyar-se definitivament un lloc en el més enllà han de passar una temporada treballant en un servei d’atenció telefònica a adolescents amb problemes. La Charlotte veu que la vida terrenal i la vida eterna s’assemblen bastant i torna ha estar marginad i és la única que queda exclosa de les habitacions comunes de la nova residència i li toca instal•lar-se a un gèlid edifici sola on coneixerà la Maddy, una altra noieta morta, s’instal•la amb ella i immediatament es converteix en la seva confident.
Ghostgirl promet convertir-se en una sèrie de culte de la mà de l’escriptora, guionista i cineasta Tonya Hurley.
Si voleu saber-ne més podeu escoltar el reportatge de Ghostgirl.

1 comentari:

Anabel Botella ha dit...

No he leído este libro, pero al final terminaré pillándomelo ;)