31/10/09

EL SOMNI DE TÀRRACO. Xulio R. Trigo

Editorial; Edicions 62
Pàgines: 320
La Catalunya romana ha estat novel·la per l’escriptor Xúlio R. Trigo. Coneixedor de la història de casa nostra i apassionat pels fets històrics ens ofereix a El somni de Tàrraco una novel·la històrica que arrenca a l’any 27 abans de Crist.L’emperador Octavi August s’instal·la a Tàrraco, des d’on exerceix el poder i administra tot l’Imperi però l’exèrcit romà continua lluitant per aconseguir la pau dels dels pobles del nord de la península.
Tàrraco en aquella època era una ciutat important pels romans però també les conspiracions provocades per la riquesa i el poder anaven apareixent.
L’assassinat a traïció del governador Manni i l’empresonament del jove Sul·la és el punt de partida de la història que ens proposa Xúlio Trigo.Aquest fet provocarà canvis a la ciutat de Tàrraco i coneixerem la veritat de tot plegat gràcies el vell metge Perthus, que serà capaç de recordar al cap dels anys els fets i ens aproparà a la veritat.
Xúlio R. Trigo va nèixer a Betanzos (Galícia), però ebn aviat es va traslladar a Catalunya on ha realitzat una bona carrera com a poeta i escriptor amb les novel·les
La desaparició d'Evelyn, Després de l'oblit, La passió d'Alexandra, Els secrets de la reina .
Ha guanyat el premi Ausiàs March, el Maria Mercè Marçal, el Miquel de Palol i el Joanot Martorell, entre d'altres.
També és el responsable del bloc cultural El violinista celest.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, Jordi! Una abraçada.

Xulio

Jordi Cirach ha dit...

Sembla una novel·la interessant i històrica de les que a mi m'agraden, moltes gràcies per la recomanació i desitjo que les meves recomanacions literàries també t'interessin.

Una abraçada!

L'imperdible de ℓ'Àηimα