21/10/09

IAN RANKIN REBRÀ EL PREMI PEPE CARVALHO

L’escocès Ian Rankin rebrà el cinquè Premi pepe Carvalho en la propera edició del BCNegra que se celebrarà entre l’1 i el 6 de febrer del 2010.
Segons el jurat, Rankin rebrà el premi per saber recollir la tradició britànica de la narrativa policial actualitzant-la i adaptant-la a l'actualitat, ha estimat el jurat, que a més ha precisat que el seu personatge principal, l'inspector Rebus, agafa el testimoni dels seus predecessors aportant un punt de vista més actual, dinàmic i pròxim a "la crua realitat que s'oculta després dels delictes i els crims".
Michael Connelly, P. D. James , Henning Mankell i Francisco González Ledesma han estat els altres guanyador d’aquest premi que pretent també retre un homenatge a la figura de Manuel Vázquez Montalbán.
Ian Rankin va publicar la primera novel·la protagonitzada per l’inspector Rebus, Knots & Crosses, el 1987. Actualment 18 novel·les estan protagonitzades per aquest inspector, entre elles, Aguas turbulentas, Nombrar a los muertos i La música del adiós. En català, Edicions 62 ha publicat Black and blue.