3/1/10

CLINT EASTWOOD ESTRENA INVICTUS EL 29 DE GENER.

Clint Eastwood ha dirigit la pel·lícula Invictus. Es tracta de l’adaptació del llibre Factor humà. Nelson Mandela i el partit de rugby que va construir una nació de John Carlin que van publicar les editorials La Campana i Seix-Barral.
Aquest film arribarà a les cartelleres catalanes el proper 29 de gener.
Invictus ens acosta a la figura de Mandela. Sense cap de dubte ha estat un dels personatges més importants del segle XX. De fet Mandela va aconseguir que el seu país superés l'odi racial i adquirís un orgull compartit gràcies al rugby.
A Sudàfrica, el rugbi era l'esport dels blancs, els promotors de l'apartheid. Però aquell home que havia passat vint-i-tres anys a la presó va saber veure l'oportunitat: la Copa del Món de Rugbi que s'havia de celebrar al seu país. Gràcies al carisma de Mandela, per primer cop un negre va aconseguir formar part de l'equip de l'enemic, els blancs.
John Carlin també recull les veus dels carcellers de Mandela, dels guardaespatlles, dels líders dels negres i de l'extrema dreta.
Morgan Freeman en el paper de Nelson Mandela i Matt Damon formen part del repartiment d’aquesta pel·lícula dirigida per Clint Eastwood que comença a sonar com una de les candidates als Oscars d’aquest any.