8/1/10

NOVETATS LITERÀRIES DEL 2010 EN CASTELLÀ

Entre les novetats més importants en castellà tenim la novel•la inèdita de Roberto Bolaño El Tercer Reich (Anagrama) escrita a l'any 1989. Anagrama també publicarà Compañeras de viaje (Anagrama), de Soledad Puértolas.
Arturo Pérez-Reverte, publicarà El asedio (Alfaguara), una barreja de novel•la negre i espionatge, i Jaime Bayly El cojo y el loco (Alfaguara) Lucía Etxebarria, torna amb Lo verdadero es un momento de lo falso (Suma), i Albert Espinosa publicarà la seva primera novel·la anomenada Todo lo que podríamos haber sido tú y yo si no fuéramos tú y yo (Grijalbo).
Qui també tornen aquest 2009 són Matilde Asensi, amb la novel•la històrica Venganza en Sevilla (Planeta), i Juan Eslava Galán amb Rey Lobo (Planeta)
L'editorial Grijalbo publicarà al febrer la novel·la històrica El elefante del marfil de Nerea Riesco que ens farà viatjar a la Sevilla del segle XVIII.
L'argentí Jorge Bucay presentarà al març, El camino de la espiritualidad (Grijalbo). Qui també publicarà aquest 2010, és Jordi Sierra i Fabra. Grijalbo edita una nova història de l'inspector Mascarell amb el títol de Siete dias de julio.
El vinté aniversari de la mort de Jaime Gil de Biedma farà que Círculo reuneixi en un mateix volum Las personas del verbo El pie de la letra i Diario del artista. També coincidnt amb el 70 aniversari de la mort de Miguel Hernández apareixerà una biografia del poeta que editarà Aguilar i Alianza publicarà Poesía completa amb alguns poemes inèdits.