4/1/10

DARRERE LES BARRICADES.John Langdon-Davies

Editorial: Angle editorial
Pàgines: 288
Angle editorial ha recuperat el llibre Darrere les barricades del periodista anglès John Langdon-Davies. Escrit a l’any 1936, ens ofereix per primera vegada en català un retrat de la guerra civil espanyola i del seguiment que en va fer, especialment a la ciutat de Barcelona tot i que també va viatjar a d’altres zones del conflicte.
A Darrere les barricades també apareix una entrevista al president Lluís Companys i el lector anirà coneixent els personatges i els fets que protagonitzen els primers mesos de guerra.
L’historiador Paul Preston és l’encarregat d’oferir-nos el pròleg del llibre on destaca la qualitat històrica i periodística d’aquest llibre. El llibre, està considerat com el document més important des del punt de vista històric i periodístic sobre la Guerra Civil espanyola, va ser un best-seller al món anglosaxó el 1936, però fins ara no s’havia publicat en català.
John Langdon-Davies va ser un dels millors corresponsals estrangers en reflectir la Guerra Civil espanyola. El 1921 va fer el primer viatge a Catalunya, després de la Guerra Civil, es va establir a Sant Feliu de Guíxols. Va ser corresponsal per al News Chronicle per informar del conflicte bèl·lic espanyol i també per engegar campanyes internacionals a favor de la República i de la democràcia. Considerat un dels millors periodistes anglesos del segle XX, va escriure més de quaranta llibres, alguns de temàtica catalana com Dancing Catalans (1929); Behind the Spanish Barricades (1936); Gatherings from Catalonia (1953) i Spain (1971).

2 comentaris:

Xavier Borrell ha dit...

He llegit aquest llibre i algunes parts les trobo una mica aborrides, tot i que es un bon llibre de consulta.

Ian Rodergas ha dit...

Algú em podria dir on venen aquest llibre? És per un treball, agrairia que em contestin aquí si us plau: ammge@hotmail.com