12/1/10

MOR MIEP GIES, LA DONA QUE VA ACONSEGUIR SALVAR EL DIARI D'ANNA FRANK

Ahir dilluns va morir a l’edat de cent anys Miep Gies, la dona que trobar el diari d'Ana Frank a l'amagatall on la família de la jove va refugiar-se per fugir dels nazis.
Durant els anys 40 va treballar amb Otto, el pare d'Ana Frank. Gies va ajudar a la familia Frank a refugiar-se a la part del darrere del número 263 del Prinsengracht d'Amsterdam durant dos anys.
Quan els nazis van descobrir l’amagatall i es van endur a tota la familia, Gies va recollir tots els papers on Ana Frank havia escrit el seu diari i més endavant, va lliurar-los a Otto Frank, que va ser l'únic que va sobreviure als camps de concentració.
Miep Gies va dedicar bona part de la seva vida a relatar la seva història i a explicar les experiències de l'holocaust.
El diari d'Ana Frank, ha venut més de 75 milions de còpies traduïdes a més de 60 llengües. El diari ens parla de la vida de la seva família en un estret refugi a Amsterdam durant l'ocupació nazi. Ana Frank va morir de tifus el 1945 als 15 anys en el camp de concentració de Bergen Belsen.
El seu pare, l'unic supervivent va publicar els diaris a l'any 1947. El diari d'Ana Frank ja es va adaptar al cinema a l'any 1959 i va aconseguir tres Oscars. A l'any 2001 la televisió va emetre la sèrie "Anne Frank: The Whole Story" que va aconseguir dos premis Emmy.
Ara la vida d'Ana Frank serà portada una vegada més al cinema. Serà el director David Mamen sota la producció de la factoria Disney. Mamet, a més d'escriure el guió i dirigir-lo, s'ocuparà de la producció. A més del famòs diari també es basarà en l'obra de teatre del mateix nom de Frances Goodrich i Albert Hackett.

1 comentari:

kweilan ha dit...

Gràcies a ella que va entregar el diari al seu pare, hem pogut conèixer l'Anna Frank i el seu diari.