8/1/10

NOVETATS LITERÀRIES DEL 2010 NOVEL·LA TRADUIDA

En en terrreny internacional el 2010 ens portarà grans novetats com la nova novel·la de Philip Roth, La humillación (Mondadori), El asedio (Alianza), de l’escriptor Ismael Kadaré i Nada que temer(Anagrama) de Julian Barnes.
El premi Nobel, JM Coetzee publicarà Temps d'estiu (Edicions 62) i Haruki Murakami, De què parlo quan parlo de córrer (Empúries/Tusquets).
La novel·la negre també presenta bones novetats de clàssics del gènere com Henning Mankell que deixa l’inspector Wallander per oferir-nos El ojo del leopardo (Tusquets) Patricia Cornwell; Los amantes (Tusquets) John Connolly, Ordeno y mando (Anagrama), Lorenzo Silva, La estrategia del agua (Destino), un nou Camilleri de la sèrie Montalbano a La pista de sorra (Edicions 62), Mary Higgins Clark amb Records d'una altra vida'(Edicions 62), Qüestió de fe (Edicions 62) un nou cas del comissari Brunetti de Dona Leon i l’editorial Suma, recupera Los cuadernos secretos de Agatha Christie. Es tracta d’uns documents inèdits que es van descobrir fa molt poc temps i que podrem llegir dues novel·les inèdites de Poirot.
Charles Baxter, autor del Festín del amor publicarà El ladrón de almas (RBA ). Chuck Palahniuk. Snuff (Mondadori i Antonio Tabucchi El tiempo envejece" (Anagrama). Federicco Moccia, l’autor de Perdona, si et dic amor publicarà la segona aprt amb el títol de Perdona, però vull casar-me amb tu (Columna/Planeta),
També podrem llegir Vi de solitud (Magrana/Salamandra) de l’Irène Némirovsky
Un clàssic com Christian Jacq torna amb La venganza de los dioses (Planeta)
L’escriptora Amélie Nothomb; Cualquier otro día (RBA) iMarian Keyes editarà novetat amb La estrella más brillante (Plaza & Janés)
Si parlem de biografies i memòries destacaríem: La primera part dels diaris de de
Susan Sontag (Mondadori), l’autobiografía de Robert Graves (RBA), la biografía de Clint Eastwood (Lumen), la de Fernando Fernán Gómez (Cátedra) i Marilyn y JFK (Aguilar), de François Forestier;

3 comentaris:

caterina ha dit...

Per a quan "1Q84" de Murakami? Li tenc unes ganes... :)

Laura P. ha dit...

I el de l'Amélie Nothomb, no hi haurà traducció al català?

Jordi Milian ha dit...

Del llibre de Murakami no en sabem res. Trigarà força en publicar-se. Pel que fa al llibre de l'Amelie Nothomb en català la publicarà Empúries.