24/1/10

EL TEMPS A CATALUNYA DIA A DIA. Varis autors

Editorial: Ara llibres
Pàgines:432
El temps a Catalunya dia a dia recull dades curioses sobre el temps a càrreg de Jordi Mazón, Mariano Barriendos i Marcel Costa. Gràcies aquest llibre podrem saber Quin és el pitjor dia de l'any per visitar Barcelona?, Quin és el millor moment per anar a buscar cargols? Com va intervenir la climatologia en el desencadenament de la Guerra dels Segadors?
Però el El temps a Catalunya va molt més enllà de les anècdotes comentades i ens acosta al món de la climatologia amb un llenguatge planer i per a tot tipus de públic.
El dia a dia recull els 365 dies de l’any i recull dades climàtiques històriques més importants amb anècdotes, històries, fenòmens meteorològics estranys.
Aquest és un fragment del llibre i es refereix al dia 3 de gener de 1979:
El 3 de gener de l’any 1979 un temporal de migjorn va portar cap a la platja de
Sant Antoni, a la badia de Palamós, el mercant «El Bensu», que va quedar embarrancat,
per sorpresa dels palamosins, fins passat l’estiu. Es tractava d’un vaixell de dimensions importants carregat de mercaderies, bona part de les quals es van perdre, sobretot joguines i rajoles, que van fer molt feliços als pares i als infants palamosins.
Els temporals de migjorn són els que històricament més han afectat el port de Palamós, més que els de llevant, sobretot abans de la construcció del Moll Nou. A l’arxiu d’aquesta població hi ha un extens recull de publicacions i fotografies d’embarcacions destrossades contra la platja i el port, després d’un temporal de migjorn

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog

salutacions des de Reus