25/1/10

ELS MOSSOS D'ESQUADRA TENEN EL SEU PROPI CLUB DE LECTURA

Els Mossos d'Esquadra ja tenen el seu Club de lectura de novel·la negra. El llibreter i comissari de la Setmana BCNegra de Barcelona, Paco Camarassa, es qui coordina aquest Club. Un cop al mes els mossos d’esquadra es reuneixen per comentar novel·les de gènere negre que serveix també per intercanviar experiències.Alguns dels títols que s’han escollit per aquest Club de lectura són:
Echo Park, de Michael Connelly, La lluna de paper, de Andrea Camilleri, L'home que somreia de Henning Mankell, Pròtesi de Andreu Martín, El poder del perro, de Don Winslow, Total Kheops, de Jean Claude Izz, El policía que ríe, de Sjöwall i
Wahlöö
Paco Camarassa, prepara prèviament a la trobada, una fitxa elaborada amb informació sobre l'autor amb comentaris sobre l’obra, breus comentaris de l'obra en estudi i cites a pel·lícules de cinema o televisió relacionades amb l'escriptor.El club del mes de gener va anar dedicat a El poder del perro de Don Wislow.

La relació entre els Mossos d'Esquadra i la novel·la negra es va fer més intensa arran de la creació del Premi Crims de Tinta que convoca cada any l'editorial La Magrana. Marc Pastor amb la Mala dona i Carles Quílez amb La solitud de Patricia ha estat els dos primers guanyadors d'aquest premi dotat amb 25.000 euros.