28/1/10

HA MORT L'ESCRIPTOR J.D. SALINGER, L'AUTOR DEL VIGILANT DEL CAMP DE SÈGOL

L'escriptor nord-americà J D. Salinger, autor de la novel·la El vigilant en el camp de sègol, ha mort als 91 anys.
Salinger va néixer l’1 de gener de 1919, a Nova York. La vida i la biografia de J.D.Salinger ha estat sempre envoltada de misteri. Es tracta d'un dels millors escriptors i autor de la fantàstica novel·la El vigilant del camp de sègol que ha captivat a molts adolescents de diferents generacions amb la història protagonitzada per Holden Cauldfield i que porta més de 65 milions d'exemplars venuts des de la seva publicació.
A mitjans dels anys 50 J D Salinger va decidir apartar-se del món.
Un conte llarg, Hapsworth 16, 1924, va tancar la seva carrera el 1965 quan va aparèixer a The New Yorker i la crítica va afirmar que era el pitjor que havia escrit. Malgrat la seva reclusió, Salinger havia comentant que seguia escrivint però per a ell.

6 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Només he llegit d'ell el vigilant en el camp de sègol i la veritat em va agradar! sap greu que s'hagi mort...però als 91 anys ja es pot dir que ha gaudit d'una llarga vida

Meritxell ha dit...

Ostres!! Fa tants anys que es va publicar El vigilant... que jo ja el feia mort abans de la seva hora, pobre home... Potser aprofiti per fer una relectura de la seva obra més cèlebre (i suposo que no seré la única).

Irene ha dit...

En pau descansi, era un bon escriptor.

Dolors ha dit...

Ens queda el seu meravellós llibre.

Esther ha dit...

Un personatge singular, segur que la seva biografia podria ser molt interessant

mico ha dit...

tenint en compte la naturalesa del personatge, ens espera un vendaval de material nou.