7/1/10

NOVETATS LITERÀRIES DEL 2010 EN CATALÀ

El 2010 ens portarà importants novetats editorials. En llengua catalana podem destacar La pastoral catalana, de l’escriptor Julià de Jòdar. Aquesta novel·la ha aconseguit el darrer Premi Carlemany i la podrem llegir a partir del 21 de gener.
El darrer Premi Sant Jordi, Se sabrà tot (Proa), del periodista Xavier Bosch, no estarà a les llibreries fins al mes de febrer. Llucia Ramis guanyadora del darrer Premi Josep Pla publicarà amb Destino Egosurfing i Monika Zgustova, guanyadora del Mercè Rodoreda, ho farà amb Contes de la lluna absent (Proa)
Altres premis literaris que es publicaran són el Premi Documenta, La felicitat dels dies tristos'(Empúries) de Pere Antoni Pons; el Premi Just M. Casero 2009, Olor de violetes (Ara llibres) de Josep Campmajó,
El valencià Manuel Baixauli, l’autor de L’home manuscrit publicarà el dia 14 de gener Espiral (Proa), un volum de microrelats
Al més de febrer ens arribarà el nou llibre de Quim Monzó a Quaderns Crema, Esplendor i glòria de la Internacional Papanates. Un nou recull d’articles de l’escriptor català. Isabel Clara Simó publicarà a Bromera el recull de contes Homes.
L’escriptor i poeta mallorquí, Sebastià Alzamora publicarà la novel·la Miracle a Llucmajor, sobre un home que tenia el desig de volar.
Després d’un temps sense publicar noves novel·les, Maria de la Pau Janer publicarà Cartes que sempre he esperat (Planeta), sobre una noia amb problemes que cria sola la seva filla petita. Francesc Miralles publicarà Amor en minúscula' (Amsterdam), i Anna Tortajada La filla de l'hostalera (Alisis). Jordi Puntí publica Maletes perdudes (Empúries), Joan Daniel Bezsonoff Un país a la butxaca(Empúries) i Joan-Lluís Lluís publicarà a la Magrana Xocolata desfeta. Exercicis d'espill'.

Toni Sala ens portarà una història sobre infidelitats amb la novel·la torna a la novel·la amb Marina. Melcior Comes ha escrit Viatge al centre de la terra (Columna), en què la porta d'entrada d'aquest viatge extrem és la Sagrada Família.
Albert Salvadó publicarà a Columna una novel·la negra amb el títol Una vida en joc, El misteri del casino de la Rabassada.
Teresa Solana farà el mateix amb Set contes de sang i fetge i una història d'amor.
Assumpció Cantalozella novel·la L'amor secret del rei en Jaume (Proa) i
Margarida Aritzeta, La maleta sarda, (Columna) sobre llibres antics.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstica la llista. Faig comanda
a la meva llibreria.

kweilan ha dit...

La llista està molt bé però és impossible estar al dia i això que m'agradaria!

Neus ha dit...

Un 10 per a tu Jordi. Fantàstica informació ;)