24/3/10

DIME QUIÉN SOY. Julia Navarro

Editorial: Plaza y Janes / Rosa dels Vents.
Pàgines: 1056

Dime quién soy
és en aquests moments la novel·la més ambiciosa de la periodista i escriptora Julia Navarro després de publicar La hermandad de la sábana santa, La biblia de barro i La sangre de los inocentes.
Dime quién soy també suposa un canvi respecte a les novel·les anteriors. En aquesta ocasió, a les seves pàgines ens ofereix un recorregut de la història del segle XX europeu, des de la II República Espanyola fins a la caiguda del mur de Berlín passant per l’Alemanya nazi de Hitler, la Rússia d’Stalin o l’Espanya de Franco.
Aquest història serveix a Julia Navarro per denunciar tot tipus de totalitarisme.
Dime quien soy arrenca en el moment en que Guillermo, un jove periodista que malviu realitzant crítiques literàries en una pàgina web, rep l’encàrreg per part de la seva tieta d’escriure sobre la seva bessavia Amelia Garayoa i descobrirà la història d'aquesta.
Una epopeia que comença en el moment en que durant la II República Espanyola decideix abandonar el seu marit i el seu fill per fugir amb el revolucionari comunista francès Pierre Comte.A partir d’aquest fet Amelia viurà ens grans esdeveniments del segle XX gràcies també a les relacions amb diferents homes com el periodista americà Albert James i el metge alemany Max Von Schuman.
Malgrat que la pròpia Julia Navarro defineix el personatge com una antiheroïna, les experiències viscudes per Amelia Garayoa són extraordinàries i pateix les parts més fosques del nazisme i el comunisme però malgrat tot destacarà per la seva capacitat de lluita.
Ben aviat podreu escoltar a L'illa dels llibres una entrevista amb Julia Navarro explicant més coses del seu nou llibre.