5/3/10

EL OASIS SECRETO. Paul Sussman

Editorial: Plaza y Janés
Pàgines: 499

Paul Sussman va debutar en el terreny literari amb El enigma de Cambisses a l’any 2003. L’èxit de la novel·la es basava en la combinació del thriller amb dosis de novel·la històrica i acció. Després arribaria dos anys més tard El guardian de los arcanos.
Periodista i també arqueòleg les seves novel·les sempre tenen referències a l’antic Egipte.
Ara amb El oasis secreto ens presenta una història situada en tres moments històrics diferents a l’Egipte del 2153 ac, l’Albania de 1986 i a l’Oasis de Dakhla actual.
La ciutat de Zerzura ha estat per a molts un mite una ciutat que només ha existit en l’imaginari de la gent. A l’any 2152 a.C un grup de trenta sacerdots viatgen fins al desert Oest amb un objecte misteriós. Caminen durant moltes setmanes i un cop arriben al seu destí se suïciden. Molts anys més tard, al 1986 un avió transporta un objecte misteriós amb destinació al Sudan però aquest mai arribarà al seu destí.
A l’actualitat un grup de beduïns descobreixen el cadàver dissecat entre les dunes del desert de l’Oest. Al costat d’aquest cadàver descobreixen una brúixola, un carret d’una pel·lícula i un estrany obelisc de fang. Però encara ens queda un fet més que podria estar relacionat amb els esdeveniments del passat. A l’oasis de Dahkla Freya Hannen ha viatjat fins aquest lloc per enterrar la seva germana que acaba de suïcidar-se en ple desert.Freya i egiptòleg Flin Brodie començaran una aventura molt perillosa on intentaran buscar un dels misteris més grans de l’arqueologia.
Paul Sussman torna amb una nova novel·la d'acció on història i thriller es donen de la mà per crear una novel·la entrentiguda.

1 comentari:

caterina ha dit...

Vaig llegir l'enigma Cambisses de casualitat. La meva germana el tenia per l'habitació, jo no tenia lectures pendents, i el vaig agafar. Me va entusiasmar i me va enganxar des de la primera pàgina. El final sorprenent. Així que amb el temps vaig comprar El guarián de los arcanos que també està prou bé. Aquest també esper llegir-lo. Dan Brown, almenys per a mi, no li arriba ni a la sola de les sabates a Sussman :)