11/3/10

LA FLOR DEL DESERT DE LA MODEL WARIS DIRIE AL CINEMA

La model Waris Dirie va néixer en una família de nòmades en el desert de Somàlia i als cinc anys va passar pel ritual de l'ablació. Als 13 anys està a punt de ser casada forçosament. Finalment aconsegueix fugir fins a Mogadiscio i refugiar-se a l'ambaixada britànica, d'on es podrà escapar cap a Europa i emprendre una carrera com a model.
Nomenada en 1997 ambaixadora especial de Nacions Unides a Àfrica, Waris Dirie va commoure al públic internacional amb el seu primer llibre La flor del desert, llibre autobiogràfic, i en el 2002 Amanecer en el desierto. A l’any 2001 va crear la fundació Desert Dawn, destinada a ajudar als nens de Somàlia i a erradicar la pràctica de la mutilació genital femenina.
Ara la directora novaiorquesa Sherry Hormann dirigeix aquesta adaptació del primer llibre de Waris, en la qual la també actriu i model etíop Liya Kebede, dóna vida a Waris Dirie. La pel·lícula narra els primers anys de vida de l'activista en el desert somali. De petita va patir la mutilació dels seus genitals i va decidir fugir abans que als 13 anys la seva família la intentés casar amb un vell. Finalment, després de tot aquest patiment i dolor aconsegueix l'èxit a les passarel·les.