18/3/10

LA INSTITUCIÓ DE LES LLETRES CATALANES PRESENTA EL QÜESTIONARI SOBRE LA TRADICIÓ LITERÀRIA CATALANA

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) enviarà més de 2.000 qüestionaris a especialistes de l'àmbit literari per conèixer quins són els autors i les obres literàries de referència en català.
Amb aquesta iniciativa es pretenen fixar com a referències una vintena d'obres d'autors clàssics, d'abans de 1920 i ja morts, i una quinzena de la literatura actual, fins l'any 2000.Les enquestes, que s'enviaran per correu electrònic i es respondran de forma anònima, es dirigiran a especialistes i gent de lletres com professors universitaris, de batxillerat i secundària, a escriptors, i a altres professionals de l'edició, la lectura o la promoció de la literatura, com editors, llibreters i bibliotecaris.

L’objectiu principal del projecte és fer visible el consens sobre les grans obres i autors del patrimoni literari català, la permanència dels clàssics, la tradició viva i la seva capacitat d’influència en la societat catalana d’avui. En paraules del director de la ILC, “la Institució té el deure d’assumir aquest projecte per generar debat i fomentar la presència pública de la literatura”.
Les primeres conclusions del procés es faran públiques a principis del mes juny, coincidint amb la jornada de presentació del número 6 de la revista Cultura, dedicat a la transmissió literària