20/3/10

LAS SERIES QUE NO ME DEJAN DORMIR. Toni de la Torre.

Editorial: Now Books
Pàgines: 268
El periodista Toni de la Torre, ha publicat el llibre La series que no me dejan dormir. El títol és força encertat si tenim en compte que els sèrieadictes han passat més d’una nit en blanc veient capítols de la seva sèrie favorita.Per fer encara molt més gran aquest grup de malalts de les sèries de televisió i en especial de les nordamericanes, Toni de la Torre ha decidit fer un inventari amb les més destacades de l’actualitat.Algunes d’aquestes sèries són qualificades de culte amb noms com
Lost /Perdidos, Dexter, Heroes, House, Los sopranos o CSI.Toni de la Torre ens ofereix una fitxa amb una detallada descripció de cada una d’elles. Més d’un centenar de sèries són referenciades en aquest llibre manual. Però la recopilació va molt més enllà, perquè inclou algunes informacions sobre el món televisiu amb anècdotes, paraules de l’argot de les sèries, les cadenes i els seus productors.......Si us agraden les històries protagonitzades per metges recomanem House i Urgencias. Pels advocats la selecció és més amplia amb El abogado, Ley y orden, Shark i Ally mc beal. Els vampirs també protagonitzen històries a la petita pantalla amb especial atenció amb True Blood.
La gran qualitat de les sèries de televisió actuals i en ocasions molt millor que qualsevol pel·lícula del moment i el fenòmen fan a internet han fet que les sèries tinguin vida més enllà de la pantalla.
Pàgines web, blocs, foros serveixen perquè els fans parlin i comentin els capítolsi el futur dels personatges. Fins i tot algun guionista espavilat ha utilitzat algunes de les teories comentades pels fans per escriure algún capítol de la sèrie.
Californication, Como conoci a vuestra madre, Roma, Hermanos de Sangre i tantes altres sèries recomanables us esperen.
El llibre enganxa com ho fan les sèries de televisió.