11/3/10

LES DESVENTURES D'UN LLIBRE VAGABUND. Paul Desalmand

Editorial: Empúries /Destino
Pàgines: 140
«Vaig néixer el 17 de juny de 1983, a les 16.37, sortit de la impremta de La Manutention a Mayenne. Format: 16,5 cm x 12,5 cm. Pes: 230 grams»


Així comença la novel·la Les desventures d’un llibre vagabund de Paul Desalmand. El narrador d’aquesta història és un llibre que ens ofereix un retrat de la seva vida. Des de el seu naixement fins que mor trinxat i guillotinat.
Gràcies a la vida d’aquestllibre de qui desconeixem el seu títol i el seu autor, sabrem moltes coses sobre el ón editorial i tot el que envolta el món del llibre, llibreters, la relació amb d’altres llibres.....
També coneixerem els lectors que es creuen al seu camí: des de la noia que llegeix despullada, el taxista que converteix el seu taxi en una petita biblioteca ambulant, al fanàtic religiós, que a punt està de portar-lo a un comitè d'incineració.
Les desventures d’un llibre vagabund pot ser un bon complement als que van llegir en el seu dia Firmin de Sam Savage i recomanable per aquells que senten un gran passió per la literatura.