6/7/10

"ALES", EL NOU FENÒMEN DE LA LITERATURA JUVENIL.

ALES
Aprilyne Pike
Lluna Roja/ Puck
300 pàgines.


La literatura juvenil actual està plena de vampirs i àngels caiguts que intenten captar l’atenció i agafar el testimoni del públic de la saga de Crepuscle de Stephanie Meyer. Darrerament es parla amb molt força de l’obra de l’escriptora Aprilynne Pike i la seva novel·la Ales com la saga més ben posicionada per ocupar aquest lloc. Ales és el primer dels quatre llibres protagonitzats per Laurel una noia que descobreix que és una fada.
Fins els quinze anys que sempre ha viscut aïllada al bosc amb la seva família. Quan els seus pares se'n van a viure a Califòrnia, s'ha d'adaptar a un estil de vida molt diferent. Allà coneix en David, un noi intel·ligent i atractiu de qui es farà molt amiga. Però tot es complica quan, de sobte, a la Laurel li surt una flor enorme a l'esquena en forma d’ales.
I, al cap de poc, coneix en Tamani, un personatge misteriós pel qual se sent atreta immediatament, i que li explica que ella és de fet una fada, i que ha d’acomplir una missió molt important en el món humà: protegir la porta d’entrada al regne d’Avalon. Així, doncs, la Laurel s'embranca en una gran aventura. Es troba enmig d’una lluita centenària entre fades i trols, mentre intenta esbrinar la seva pròpia identitat i els seus sentiments envers en David i en Tamani.
Ales suposa una visió diferent del que coneixem de les fades amb dosis de romanticisme juvenil.
L’èxit de l’escriptora Aprilynne Pike han fet que s’estigui preparant la versió cinematogràfica produïda pels encarregats de les pel·lícules de “Crepuscle”, i que possiblement protagonitzarà Miley Cyrus (Hannah Montana).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo penso que es un llibre extreodinari ja que le llegit, pero si n'han de fer la versio al cinema i la de protagonitzar una cantan sense cap aptitud envers a la interpretació serà tot un fracàs.

Carme ha dit...

Hi ha sortit la segona part del llibre???

Anònim ha dit...

bno no et precupis k si l'interpreta Miley Cyrus sera tot 1 exit !!!!! QUan surt la 2na part del llibre ?¿?¿