20/7/10

LES VENDES DE LES OBRES DE SARAMAGO ES MULTIPLIQUEN

La mort de l’escriptor José Saramago fa un mes ha fet que la venda dels seus llibres multipliquen les vendes segons han informat les editorials Alfaguara i Punt de Lectura.
Els llibres més demenats són : Caín, El viaje del elefante i Ensayo sobre la ceguera.
El proper mes d’octubre, l’editorial Alfaguara publicarà Saramago en sus palabras, que ens ofereix un un catàleg de reflexions personals, literàries i ideològiques, elaborat per Fernando Gómez Aguilera a partir de declaracions de José Saramago recollides en la premsa escrita.
Nascut l'any 1922 a Azinhaga (Portugal), José Saramago ha passat a la història amb el sobrenom de la seva família paterna, Saramago,que el funcionari del Registre Civil va afegir per equivocaió després del seu naixement.
Abans de dedicar-se de ple a la literatura, Saramago va exercir com mecànic, treballador en una companyia d'assegurances, editor i periodista, però va ser el 1947 quan va fer realitat el seu somni de convertir-se en escriptor publicant la novel 'Terra de pecat'. Membre del Partit Comunista Portuguès des de 1969, va patir la persecució i censura durant els anys de la dictadura de António de Oliveira Salazar. Posteriorment va sumar-se a la Revolució dels Clavells que va portar la democràcia a Portugal l'any 1974. Des de 1976 es dedicava exclusivament al seu treball literari, amb obres com El viatge de l'elefant, Caïm, La caverna, L'Home Duplicat entre d'altres excel·lents obres

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre passa el amteix. Fins que algú, per desgràcia, ens deixa, que alguna gent no li veu valor.