14/7/10

TEMPS D'ESTIU, TEMPS DE COETZEE.


Temps d'estiu / Verano
J. M.Coetzee
Ed.62 / Mondadori
248 pàgines

J. M. Coetzee amb Temps d’estiu ens ofereix la tercera novel·la de la seva autobiografia fictícia iniciada amb Infantesa i Joventut.

L’exercici literari del premi Nobel resulta interessant i curiós per què el protagonista de la novel·la, és un jove biògraf que investiga la vida d’un difunt escriptor anomenat John Coetzee. Per cert, i sense desvetllar gaires detalls de la història, Coetzee no es deixa gaire ben parat. Potser les memòries ficticies tenen això de particular....
El jove biògraf treballa sobretot en el període comprès entre els anys 1972 i 1977, en què Coetzee, al voltant dels trenta anys d’edat, compartia amb el seu pare vidu una finca ruïnosa als afores de Ciutat del Cap. El biògraf intueix que, precisament durant aquesta etapa, l’escriptor va trobar la seva veu narrativa.
Com que el jove no va tractar mai Coetzee, emprèn una sèrie d’entrevistes amb persones rellevants per a l’autor, com una dona casada que va ser-ne amant, la seva cosina preferida, una ballarina brasilera la filla de la qual va rebre lliçons d’anglès de l’escriptor, i antics amics i col·legues.
Temps d'estiu completa la trilogia de memòries fictícies començada amb Infantesa i Joventut.