19/7/10

EL DILUVI DE MARGARET ATWOOD.


L'any del diluvi
Margaret Atwood
Bromera
440 pàgines

ANY VINT-I-CINC, ANY DEL DILUVI
[...] La Toby s’asseu en un banc per observar el terreny. Es posa els binocles als ulls, i escodrinya d’esquerra a dreta. L’avinguda d’entrada amb llumi-rosers a banda i banda, ara desendreçats com raspalls esclarissats, la fulgor de porpra destenyint-se amb la llum cada vegada més intensa. L’entrada oest, feta de solarskin d’imitació de tova rosa, el garbuix de cotxes embrollats fora del reixat.
Els parterres, ofegats de lletsons i bardana amb enormes arnes del kudzú de color d’aigua voleiant per sobre. Les fonts, amb la pica de petxina plena d’aigua de pluja estancada. L’aparcament, amb un cotxe de golf rosa i dues furgonetes roses del balneari AnooYoo, cada una amb el logo que pica l’ullet. Hi ha una quarta furgoneta a l’avinguda, encastada a un arbre: un braç penjava de la finestra, però ara ja no hi és.
(Fragment de L'any del diluvi de Margaret Atwood.)

L’editorial Bromera ha publicat en català L’any del diluvi de Margaret Atwood. L’escriptora canadenca, guanyadora de premis literaris el Man Booker o el Príncep d'Astúries de les Lletres. Ara ens presenta una història ambientada l’any 25 de la nova era i descriu una situació poc encoratjadora, on l’equilibri mediambiental està en risc i els avenços científics han alterat les espècies de manera extravagant: conills fosforescents, lleons barreja de xai, porcs amb teixit cerebral humà... El desastre natural que posarà fi a la Terra tal com es coneix, el diluvi que els Jardiners de Déu ­­–una secta que uneix ciència i religió– han profetitzat, s’acompleix. Dues amigues han sobreviscut: Ren i Toby. Però cap de les dues no sap que l’altra és viva, i ja no poden estar-se més temps recloses en els espais que els han salvat la vida fins al moment.
L'any del diluvi
ens ofereix literatura compremesa marca de la casa, on Margaret Atwood descriu els seus plantejaments respecte a temes com la protecció del medi ambient, les desigualtats en el món o el paper de la dona a la societat actual.
Aprofitant l’edició de la novel·la, l’editorial Bromera posat en marxa una campanya de promoció que inclou la col·laboració amb Ecologistes en Acció Així, l'editorial destinarà l'1% de cada exemplar venut de la primera edició a la campanya 'En acció pel Mediterrani', un projecte que l'ONG desenvolupa en totes les costes peninsulars que envolten el mediterrani.