1/7/10

UN ANY SENSE BALTASAR PORCEL.

L'1 de juliol del 2009 ens va deixar, Baltasar Porcel, un dels grans escriptors de la literatura catalana.
Després de la seva mort s'ha reeditat part de la seva obra i s'han fet diversos homenatges destacants la seva qualitat literària.
Coincidint amb el primer aniversari de la mort de Baltasar Porcel, Edicions 62 ha anunciat que publicarà l’epistolari complet entre Baltasar Porcel i Llorenç Villalonga a mitjans d’octubre amb el títol de
Les passions ocultes. Correspondència i vida.
La relació estreta i fructífera que van mantenir Villalonga i Porcel en el curs dels anys va quedar reflectida en 487 documents epistolars, que abracen un període de vint anys: des del 1957 fins al 1976.
Les cartes no aporten només el testimoni de la relació entre els dos escriptors, sinó que també constitueixen una riquíssima font d’informació sobre les seves obres i, també, sobre nombrosos fets de la vida literària mallorquina i barcelonina d’aquella època.
El passat mes de novembre l’editorial Destino va publica¡r El cel i la terra de Baltasar Porcel. Es tractava d’un recull, que entre d’altres escrits, es podia llegir el primer i únic capítol de la novel·la inacabada 'Els gegants, que l'escriptor mallorquí estava treballant, i que està protagonitzada pel líder de la revolta mallorquina del segle XVI.
També incloïa una entrevista a Josep Pla, així com un reportatge sobre 'Les Pitiüses hippies', i diverses de les seves columnes dels últims anys al diari 'La Vanguardia'.