22/8/10

90 ANYS AMB RAY BRADBURY

La gran alegria de la meva vida ha estat aixecar-se cada matí i córrer a la màquina d'escriure perquè alguna nova idea m'ha vingut.
La sensació que tinc cada dia és molt semblant a la mateixa que tenia quan tenia dotze anys.
(Ray Bradbury, agost 2000)

L'escriptor Ray Bradbury celebra avui el seu 90 aniversar i la ciutat de Los Angeles ha decidir sumar-se a l'efemèride declarant fins dissabte que ve la Setmana Ray Bradbury. Exposicions fotogràfiques, projeccions de les adaptacions cinematogràfiques i teatrals dels seus llibres són alguns del actes que s'han programat de cara als propers dies
Nascut a Waukegan, Illinous el 22 d’agost de 1920, Bradbury ha estat novel·lista, escriptor d’assaigs, dramaturg, guionista i poeta.
Tot i començar venent diaris a les cantonades de Los Angeles va començar a fer d’escriptor l’any 1943 i l’any 1950 va publicar Cròniques marcianes on descriu els primers intents de la Terra de conquerir i colonitzar Mart, i les conseqüències inesperades.
L'home il·lustrat i sobretot Fahrenheit 451, formen part de l’obra de Ray Bradbury. A Fahrenheit parla de la censura en un món futur on els llibres estan prohibits. Per evitar la pèrdua cultural un grup de rebels es dediquen a memoritzar obres senceres de literatura i filosofia.
Bradbury ha publicat més de trenta llibres, prop de sis-centes històries curtes i nombrosos poemes, assaigs, i peces de teatre i ha destacat com un dels escriptors de ciencia-ficció més importants, i que malgrat els seus 90 anys encara escriu.

2 comentaris:

assumpció cantalozella ha dit...

no entenc per què el meu nom surt com "assumpci"!!! Terrible.
Si us plau canvieu-me'l pel meu nom veritable: Assumpció Cantalozella Mas

L'illa dels llibres ha dit...

no entenem a que et referixes. On està mal escrit el teu nom?