26/8/10

ELS LLADRES DEL CIGNE, NOU LLIBRE DE L'ESCRIPTORA DE L'HISTORIADOR.

L’escriptora Elizabeth Kostova va debutar fa cinc anys amb la novel·la L’historiador (Ed 62/Umbriel). Demostrava llavors la seva vàlua com a escriptora amb una història de misteri amb Dràcula com un dels protagonistes d’una novel·la que l’autora va trigar deu anys a escriure.
El proper mes de setembre es publica la segona novel·la de Kostova sota el títol de Els lladres del cigne. En aquesta ocasió la història és protagonitzada per un psiquiatra que viu dedicat a la seva professió i a la seva afició: la pintura. De sobte, la seva vida solitària i ordenada dóna un gir inesperat quan el cèlebre pintor Robert Oliver agredeix un quadre de la National Gallery de Washington i es converteix en el seu pacient.
L’única explicació que és capaç de donar el pintor sobre el seu violent comportament és: «Ho vaig fer per ella.» Després, es nega a parlar i es dedica a dibuixar de manera obsessiva una dona atractiva vestida amb robes antigues. Però, qui és ella?
Profundament intrigat per esbrinar el secret que turmenta el geni, Marlow emprèn una recerca absorbent que el porta a entrevistar-se amb les dones més properes a l’Oliver i a endinsar-se en una antiga tragèdia que s’amaga al cor de l’Impressionisme francès.
Els lladres del cigne està ambietada en dos temps històrics; el de l’Amèrica d’avui i les costes de Normandia i els ambients artístics del París del segle XIX.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'Elizabeth Kostova participarà a la Setmana del Llibre en Català! El dijous 16 de setembre a les 19h farà una trobada amb lectors! Jo hi aniré!!!