27/8/10

LES NOVETATS LITERÀRIES TARDOR 2010: NOVEL·LA EN CASTELLÀ.

Almudena Grandes, Zoé Valdés, Enrique Vila-Matas, Javier Calvo,David Monteagudo les principals apostes de la tardor literària en castellà

En castellà les apostes d’aquesta tardor literària tenen com a principals protagonistes a l'escriptora Almudena Grandes publicarà Inés i la alegria" (Tusquets), que obre els sis "Episodios de una guerra interminable' ", en els quals a imatge de Galdós recorre la postguerra i la dictadura de Franco.Altres novetats són "Perder teorias" (Seix), d'Enrique Vila-Matas; Lo que sé de los hombrecillos" (Seix), de Juan José Millás, i "Suomenlinna" (Alpha), de Javier Calvo."Blanco nocturno" (Anagrama), de Ricardo Piglia; "Lisboa. Un melodrama" (Aliança), de l'argentí Leopoldo Brizuela, sobre el Portugal de 1942 quan debat la seva entrada en guerra al costat dels nazis; "El error" (Mondadori), de César Aira; "El todo quotidiano" (Planeta), de Zoé Valdés, i "Tan cerca de la vida" (Alfaguara), de Santiago Roncagliolo. António Lobo Antunes publicarà "El archipiélago del insomio" (Mondadori).
David Monteagudo després de l'èxit de Fin publicarà una novel·la protagonitzada per un operari en una mina d'or a Marcos Montes (Acantilado).
La novel·la negra en castellà arribarà de la mà de Reyes Calderón amb "El último paciente del del doctor Wilson" (Planeta); Manuel Rivas i "Todo es silencio" (Alfaguara); Alfredo Conde i "Huesos de santo" (Edhasa); o Jordi Sierra Fabra, que inicia una sèrie detectivesca juvenil amb "Berta Mir detective " (Siruela).

1 comentari:

In ha dit...

Ja tenim feina per la tardor, quan les tardes comencen a ser més curtes i estem més estona a casa...