25/8/10

QUINS SÓN ELS ESCRIPTORS MÉS RICS?

La revista Forbes ha publicat la llista dels escriptors més rics. La literatura en alguns casos sembla ser, que pot arribar a ser una gran font d’ingressos.

El primer de la llista és l’escriptor James Patterson, autor de novel·les de ficció i suspens, lidera la llista dels escriptors millors pagats, basant-se tant en els ingressos per vendes de llibres, drets de pel·lícules, televisió i altres ingressos des de l'1 de juny del 2009 fins a la mateixa data del 2010. Patterson apareix al primer lloc amb uns ingressos de 55,1 milions d'euros.
En aquesta llista s’inclou el contracte de l'escriptor de lliurar 17 llibres fins a finals de 2012 per uns 100 milions de dòlars.
James Patterson ha escrit més de 50 best sellers i ha venut més de 170 milions de volums a nivell mundial, creant una franquícia que s'expandeix per Hollywood, la televisió, còmics i jocs.

En segona posició Stephanie Meyer, autora de la saga 'Crepuscle', amb uns guanys de 31,5 milions d'euros que ara s’ha vist augmentada amb la nova novel·la La segona vida de Bree Turner.

En tercera posició Stephen King, amb 26,76 milions d'euros el que inclou els 8 milions de dòlars que ha guanyat per les vendes d'anteriors obres ja publicades. La seva última novel·la, 'La Cúpula', va sortir el novembre i va vendre unes 600.000 còpies, segons Nielsen BookScan.

En quart lloc, l'escriptora de novel·la rosa Danielle Steel, amb 25,2 milions.
Steel cobra uns 7 milions de dólars com avançament de les seves novel·les i l'any pasat va guanyar 1 milió d'euros al guanyar una demanda contra el seu ex-asistent.

En cinqué lloc apareix l'escriptor britànic Ken Follett amb 15,7 milions d'euros, gràcies també a l’adaptació a la televisió de la novel·la Els pilars de la terra.

En sisé lloc, l'autor nord-americà Dean Koontz
va anar sisè amb 14,2 milions d’euros i en seté lloc Janet Evanovich, famosa per la sèrie 'Stephanie Plum' va assolir els 12, 6 milions.

La llista dels deu escriptors més ben pagats del món la completen l'escriptor de suspens John Grisham, Nicholas Sparks i la britànica J.K.Rowling, autora de la saga 'Harry Potter' i que va ingressar 10 milions de dòlars l'any passat, malgrat no publicar cap obra.