9/8/10

L'HIPNOTITZADOR; HIPNOSIS SUECA


L'hipnotitzador
Lars Kepler
Amsterdam/Planeta
531 pàgines

A aquestes alçades molts ja saben que darrere del pseudònim de Lars Kepler s’amaguen els escriptors Alexander Ahndoril i Alexandra Coelho. El nom és un homenatge a Steig Larsson (Lars) i a l’astrònom Kleper.
L’hipnotitzador és un thriller que uneix misteri, assassinats i grans dosis d'hipnosi.
L'interès dels autors per la hipnosi parteix de l'afició del germà d'Alexander, que la practica en els seus xous amb tot tipus de personesA la novel·la la utilitzen per intentar explicar el comportament violent d'un jove de quinze anys, que es troba ferit i en estat de xoc després de l'assassinat el seu pare, la seva mare i la seva germana. Només queda viva la seva germana més gran, Evelyn.Per intentar trobar detalls que ajudin a donar amb l'assassí o assassins, el comissari Joona Linna convenç el psiquiatre Erik Maria Barc perquè es comuniqui amb el noi a través de la hipnosi. Però Erik havia jurat no tornar a utilitzar la hipnosi amb cap pacient.Uns dies més tard el fill d'Erik Maria Bark, Benjamin, és segrestat del seu propi llit. Erik emprendrà la recerca del seu fill al costat de Linna, Simone, la seva dona i el seu sogre Kennet Sträng.
De la novel·la L’hipnotitzador s’ha fet traduccions a a 28 països, s'està preparant una pel·lícula i els seus autors han planejat escriure vuit llibres.