17/8/10

TOM SAWYER I HUCKLEBERRY FINN TORNEN AMB NOVES EDICIONS.

L’editorial La Galera reeditarà el proper mes de setemebre 'Les aventures de Tom Sawyer' i 'Les aventures de Huckleberry Finn' en una edició de luxe per conmemorar el 100 aniversari de la mort de l’escriptor Mark Twain.
La nova edició compta amb les il·lustracions de Meritxell Ribas.
Les dues obres expliquen la vida de dos nois, Tom i Huckleberry amics inseparables, que tot i pertànyer a dos mons oposats, traven una gran amistat. A la primera de les obres, assistim a les entremaliadures d'aquests nois, ambientades a la riba del Mississipi, en els anys que precedeixen a la Guerra civil nord-americana. Cada dia se'ls ofereix un paradís ple de possibilitats, fins que una nit s'endinsen al cementiri i són testimonis d'un fet horrible.
Mark Twain, pseudònim de Samuel Langhorne Clemens, va néixer el 30 de novembre de 1835 a Florida (Missouri). Al 1863 va publicar els seus primers articles sota el pseudònim de Mark Twain (el significat d'aquest nom es curiós, s'utilitzava en la navegació del riu Mississippi i significava dues braces de profunditat, el calat mínim per a una bona navegació). Al 1861 es trasllada a San Francisco i coneix als escriptor Artemus Ward i Bret Harte. Al tornar publica La célebre rana saltarina del condado de la Calaveras que li va fer adquirir fama a tot el país.Es al 1884 que publica Les aventures d'Huchelberry Finn, la secuela de Tom Sawyer (publicada al 1876) i que es considera la seva obra mestra. Va morir el 21 d'abril de 1910 a Nova York.