20/8/10

L'APOSTA DE JOHN BOYNE


L'aposta
John Boyne
La butxaca/Salamandraa
112 pàgines

L’èxit de John Boyne va arribar amb El noi del pijama a ratlles. Però molt abans que l’autor irlandès publiqués la coneguda novel·la, va publicar d’altres com Motí al Bounty, La casa del propòsit especial i The thief of time . novel·la encara inèdita a casa nostra.
Ara s’ha publicat un relat curt anomenat L’aposta, on John Boyne torna a oferir-nos una història a través dels ulls d’un nen.
L’aposta va ser un èxit inesperat de vendes a Anglaterra i va ser una de les primeres novel·les escrites per John Boyne adreçada a joves i adults.
El protagonista és en Danny Delaney que comença les vacances escolars. Però aviat veurà com les seves vacances no seran com les pensava, quan veu arribar a casa la seva mare acompanyada per dos agents de policia. Hi ha hagut un terrible accident. La Sra. Delaney ha atropellat accidentalment un nen amb el seu cotxe. El nen és troba en estat de coma greu a l’hospital comarcal i ningú no pot saber si se’n sortirà o no. Mentre la mare d’en Danny es tanca en ella mateixa, plena de culpa i remordiments, ell i el seu pare veuran la necessitat de recompondre les peces d’una família esquinçada per un imprevisible accident que canviarà les seves vides per sempre més. Novel·la curta de John Boyne que no decebrà als seus seguidors.