29/9/08

AMB ULLS DE NENA. Encarnació Martorell

Editorial: Ara llibres
Pàgines: 173

“Aquest dietari inèdit de la nena que fou Encarnació Martorell durant la Guerra Civil, perdut en el silenci de més de setanta anys, m’ha produït, en llegir-lo, un impacte profund. Colpidor. Emocionat. Davant dels meus ulls, sense buscar-ho, he entrat en un món pur, fràgil, infantil. (...) Una obra transparent, cristal·lina. Un testimoni de la guerra als ulls d’una nena que amb el seu escrit es posa a un nivell similar al d’altres aportacions literàries universals d’aquest violent segle XX. Una mirada innocent.”

Aquestes paraules han estat escrites per l’historiador Josep M. Solé i Sabaté al pròleg del llibre Amb ulls de nena.
De fet La història l’escriuen també persones anònimes que ens ofereixen les seves vivències i experiències. És el cas del’Ecarnació Martorell. Actualment té 84 anys i durant la Guerra Civil va escriure ,sent una adolescent, un dietari que ha estat amagat durant és de setanta anys en un altell del barri d’Horta de Barcelona.
L’Encarnació als 12 anys va comneçar a escriure en un dietari les seves experiències arrel de l’esclat de la Guerra Civil Espanyola. El títol del dietari Amb ulls de nena és força encertat i podem llegir a les pàgines la visió d’una guerra desde el punt de vista d’una nena.