5/9/08

L'ÚLTIMA LLIÇÓ. Randy Pausch

Editorial: Grijalbo/ Rosa dels vents
Pàgines: 231

«No podem canviar les cartes que se’ns reparteixen, però sí que podem decidir com juguem la partida.»

Aquesta és una de las afirmacions que aparèixen a L’ultima lliçó. No és un llibre d’autoajuda qualsevol. Escrit pel periodista del Washington Post Jeffrey Zaslow, ha estat un dels llibres és venuts superant els cinc milions d’exemplars venuts i que ara arriba per fi a casa nostra de la mà de Plaza y Janés.
L’ultima lliçó es tracta de la conferència que va fer Randy Pausch, el professor d'informàtica que va explicar mitjançant un vídeo penjat a Youtube com afrontaria els últims dies de la seva vida al saber que tenia càncer.
Pausch, de 47 anys, es va donar a conèixer als EUA l'agost del 2006 a l'impartir una classe en què va dir que tenia càncer de pàncrees i va explicar als seus alumnes la forma com pensava afrontar-lo.
De fet va ser tant l’impacte dels seus comentaris que estava considerat com una de les 100 persones més influents del món per la revista Time.
Mitjançant el canal d’internet youtube la seva conferència va ser vista per més de 10 milions d’internautes.

Pausch era professor d'informàtica a la Universitat Carnegie Mellon de Pittsburgh i al’any 2006 el van convidar perquè realitzes una conferència de com seria la seva ultima classe de la seva vida.
La conferència, titulada «Com fer realitat els somnis d’infant», no parlava de la mort sinó de la importància de superar els obstacles, de fer possibles els somnis dels altres, d’aprofitar cada moment (perquè el temps és l’única cosa que tenim. i potser un dia descobrim que no ens en queda tant com ens pensàvem). La conferència va ser la suma de tot allò en què Randy creia.
Randy Pausch va morir el mes de Juliol d’aquest any i ara ens deixa les seves paraules en aquest llibre que de ben segur serà un dels èxits de la temporada. Podeu visitar també el lloc web creat per l'ocasió http://www.laultimaleccion.org/

1 comentari:

Anònim ha dit...

ja fa temps que vaig veur el video. bon llibre