10/9/08

KATHERINE NEVILLE I LA SEGONA PART DEL VUIT

El vuit de Katherine Neville ha estat un dels bestseller en els darrers anys. De fet aquest llibre ja porta gairebé 20 anys i més de 10 milions de llibres venuts en més de 30 països. De l'escriptora nord-americana en sabem ben poca cosa i sempre s'ha col.locat en un segon plà. El círculo mágico i Riesgo calculado són els altres llibres publicats per Neville.

L'any vinent haurem d'afegir un quart a la col.lecció que s'anomenarà The fire. Es tracta de la segona part del Vuit i estarà publicat per Plaza y Janes i Rosa dels vents en les seves publicacions en castellà i català. Per aquells qe no puguin esperar i dominin perfectament l'anglès el proper 14 d'Octubre ja el podran llegir en l'edició original anglesa.
The fire o El foc segueix amb la història de Cat Velis i el gran mestre d'escacs Alexander Solarin dos vells coneguts de la novel.la El vuit. Ara la filla dels dos, Alexandra, serà la protagonista i haurà d'investigar uns escacs que va regalar el governador de Barcelona a Carlemany. Neville continuarà amb un argument més o menys similar a la primera part i ens farà un recorregut a través de la història.
A l’any 2003 Alexandra Solarin torna a casa per a l'aniversari de la seva mare. Trenta anys abans, els seus pares estaven convençuts d'haver disseminat les peces dels escacs de Carlemany, enterrant-los amb el secret del poder que comporta tenir-lo. Però Alexandra es troba que la seva mare ha desaparegut i que una sèrie de pistes estratègiques i diversos visitants inesperats indiquen que una cosa sinistra ha començat.Inesperadament descobreix, a través de la seva tia, la gran mestra d'escacs Lily Rad que la peça més poderosa dels escacs de Carlemany ha ressorgit i el joc ha començat de nou. Alexandra es veu arrossegada a un viatge que la porta des de Colorado cap a les salvatges estepes de Rússia i fins al cor de la seva ciutat natal.Mentre el 1822, trenta anys després de la Revolució Fancesa, el governador més poderós de de l'Imperi Otomà ha enfadat al sultà i està a punt de ser atacat per les tropes turques. Només pot confiar en una persona, Haidee, la seva filla perquè dugui a terme una missió perillosa. El viatge d'Haidee des d'Albània fins al Marroc, de Roma a Grecia i fins al cor del joc, la portarà fins on el joc va ser vist per última vegada: Bagdad.
Qui sembla haver fet una bona jugada és l'editorial Plaza y Janés que amb l'adquisició de Neville i John Grisham a le seves files deixa a l'editorial Ediciones B sense dues de les seves estrelles.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

em va agradar força el ocho però el final del llibre no. espero que en aquesta segona part hagi millorat. diuen que les segones parts no són bones però la veritat es que Ken Follet ha demostrat que aquesta llei no és certa en algunes ocasions. Espero que Neville segueixi la mateixa línea.

jomateixa ha dit...

Jo també vaig llegir el vuit, per què serà que sempre fan segones parts dels llibres més gruixuts...?
Suposo que l'haurem de posar a la llista de futures lectures.