4/9/08

ANDREA CAMILLERI GUANYA EL II PREMIO INTERNACIONAL DE NOVELA NEGRA RBA

L'escriptor italià Andrea Camilleri ha aconseguit el II Premi Internacional de Novela Negra que convoca l'editorial RBA. De fet amb només dos anys de vida aquest guardó ja ha aconseguit fer-se un forat en el panorama literari. També es tracta del guardó més ben dotat econòmicament d'aquest gènere amb uns 125.000 euros .
La muerte de Amalia Sacerdota és el títol de la novel.la que apareixerà a les llibreries el proper 9 d'Octubre.
Andrea Camilleri que no ha pogut viatjar a Barcelona per rebre el guardó, degut a la seva avançada edat, ha destacat mitjançant videoconferència la seva gratitut per aconseguir el premi i ha recordat la figura de l'escriptor Manolo Vazquez Montalban.
Camilleri parteix d’un fet real alhora de narrar la història basada en el cas real d’assassinat d’una noia Es tracta del conegut com el crim del Garlasco que va tindre una gran repercussión a Itàlia als mitjans de comunicació.Com a curiositat aquesta és la primera novel.laa policíaca sense la presència de Salvo Montalbano, el comissari que ha acompanyat Camillerit en les seves novel.les. L’acció transcorre a la redacció de la RAI a Palerm. De fet Andrea Camilleri barreja política, màfia i família i demostra que els mitjans de comunicació estan al seu servei. Segons el propi autor parla de la Sicilia actual.
La primera edició del premi, Francisco Ledesma en va ser el guanyador amb l’obra amb Una novela de barrio.
Amb aquest guardó col·loca el segell RBA com una editorial capdavantera de la novel·la negra. Recordem que aquest any ha convocat el I Premi Crims de Tinta on Marc Pastor amb el llibre La mala dona ha aconseguit el guardó.
Els seguidors d'Andrea Camilleri ja sabran que aquest mes de Setembre Destino publicarà El beso de la sirena. Aquesta novel.la s'allunya de la novel.la policíaca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

me gusta Andrea Camilleri y he leido casi todos sus libros. Este premio es un buen reconocimiento a su trayectoria