14/9/08

LA MONA CHITA FINALISTA DEL PREMI GUARDIAN

Després de protagonitzar dotze pel.licules de la sèrie de Tarzán i participar en moltes d’altres finalmente la mona Chita ha fet el salt en el panorama literari. Ho ha fet amb éxito i per aquest motiu Me Cheeta (JO Chita) ha aconseguit ser finalista del premi Guardian que reconeix la millor novel.la de l’any. Aquest llibre narra la vida de la famosa mona que en realitat és un mono. Cheeta viu jubilat en una residencia de Palm Springs a California. Té 76 anys i ha superat fins i tot problemas amb l’alcohol. De fet el seu nom apareix al Lllibre Guinnes dels récords com el ximpanzé més vell del món. La mona Chita també ha destacat com a pintor i les seves obres arriben a vendre’s. Els guanys d’aquestes obres serveixen per finançar projectes relacionats amb els primats.http://cheetathechimp.org.

La darrera aparició cinematogràfica va ser a l’any 1967 a la pel.licula Doctor Dolittle.
El proper 1 d’cotubre sortirà al mercat aquesta biografia de la mona Chita de la mà de l’editorial Fourth Estate i a hores d’ara desconeixem si s’editarà al nostre país.Per aconseguir el premi Guardian haurà de lluitar amb d’altres novel.les: A Case of Exploding Mangoes, de Mohammed Hanif i Stalin's Children, de Owen Matthews, Haure d’esperar al Desemebre per veure si Chita té el mateix éxito en el món literari com al cinema.Ja fa uns anys l’escriptor català Toni Sala va escriure Goril.la blanc (Empúries) on ens relatava en una mena d’autobiografia la vida del gran Floquet de Neu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. Toni Sala va fer una cosa similar fa uns anys

Jesús M. Tibau ha dit...

per a quan un óscar honorífic

Jordi Milian ha dit...

haurem de fer alguna cosa Jesús. L'unic premi ha estat el de Peñíscola a l'any 2006. Haurem de comprar el llibre per fer-li l'homenatge no creus?