15/9/08

EL ASESINO DE LA CARRETERA. James Ellroy

Editorial: Ediciones B
Pàgines: 336

James Ellroy ha obtingut força éxit gràcies als seus llibre si també a les adaptacions cinematogràfiques d’aquests. Autor de La dalia negra, LA Confidencial, Ola de crímenes o Sangre en la luna ha destcat per ser un dels autors de novel.la negra interessant.
Ara es fica en la pell de Martin Plunkett un personatge que s’ha dedicat a sembrar els Estats Units amb un rastre de morts. Quan el FBI aconsegueix caçar-lo, decideix confessar els seus crims a Calvi que la seva autobiografia vegi la llum.
D’aquesta manera escriu les seves memòries mentre compleix les quatre cadenes perpètues a què ha estat condemnat.
Plunkett va nèixer a Los Angeles en els anys cinquanta i la seva adolescència és força complexa, fins al punt que, en certa manera, acaba provocant el suïcidi de la seva mare. Arran d'aquest esdeveniment, queda sota la tutela d'un oficial de policia, de qui aprèn l'ofici de lladre.
Martin té una intel·ligència extraordinària i certa tendència a l'aïllament, per la qual cosa va construint les seves obsessions mentre continua amb els atracaments. Després de passar un any a la presó, comet el seu primer assassinat. A partir d’aquest moment el seu carácter assassí serà imparable.
El asesino de la carretera es va publicar originalment a l'any 1986 però ara s'ha publicat en castellà per primer cop.