6/9/08

JA TENIM ELS FINALISTES DEL PREMI LLIBRETER 2008

Ja coneixem els cinc finalistes del premi Llibreter de l’any 2008. L’obra guanyadora es donarà a conèixer el proper 30 d'octubre, en un acte públic a l'Institut d'Estudis Catalans. El premi Llibreter està dividit en dues categories; premi Llibreter, la de narrativa i la d'àlbum il·lustrat.
La presencia catalana d’aquest premi està encapçalada per l’escriptor Jordi Coca i l’obra La noia del ball (Proa/Destino). Coca explica la història d'una noia menorquina que arriba a la Catalunya del primer franquisme i coneix el món de l'anarquisme dels ateneus populars.

El japonès Natsume Soseki autor de Botchan (Proa/Impedimenta), també està nominat amb una de les obres més llegides al Japó en què denuncia la hipocresia de les relacions humanes amb molt d'humor.
Giani Stuparich amb la Isla (Minúscula) reflexiona sobre la vida i la mort aprofitant el retrobament d’un pare malalt i el seu fill.
Andrea Maria Shenkel que debuta amb Tannöd , el lloc del crim (Proa/Destino) ha aconseguit força éxito amb una novel·la negra en què relata, a través del testimoni dels habitants d'un poble, el cas real de l'assassinat d'una família rural.
Finalment la periodista francesaa Minh Tran Huy també és finalista amb La princesa y el pescador (Belacqua). Es tracta d’una obra autobiogràfica on ens ofereix les diferències de la seva família amb un bon nivell econòmicl i vital a la França amb la d'un nen immigrant il·legal.
I si parlem de la categoria d’Àlbum Il·lustrat els finalistes són: 'Fill de rojo' de Joan Portell i Ignasi Blanch ( Tantàgora Serveis Culturals); Desencuentros de Jimmy Liao (Barbara Fiorea); 'La vaca que va pondre un ou' d’Andy Cutbill i Russell Ayto (Serres); 'El viaje del bisabuelo de Marta Farias i Aitana Carrasco (Kalandraka); i 'Sóc un cavall' de Gonzalo Moure i Esperanza León (Hipòtesi/Kalandraka).