17/9/08

LOS DIARIOS CLANDESTINOS DE BLANCANIEVES Jesús del Campo

Editorial: Edhasa
Pàgines: 320

Blancaneus i el príncep van viure feliços com ens diu el conte? Jesús del campo ens descobreix en aquesta novel.la que no va ser així. Los diarios clandestinos de Blancanieves comença just en el moment en que Blancaneus abandona el bosc muntada en el cavall del príncep i creua les portes de la felicitat que prometen els contes.
En un intent d'oblidar les crueltats de la seva madrastra, decideix escriure un diari en el qual a poc a poc anirem descobrint que Blancaneus i el príncep, ni van ser feliços ni van menjar perdius.
La seva sogra, malalta d'Alzheimer i gran lectora per prescripció mèdica, és la seva primera crítica.
Blancaneus recorre amb bicicleta els carrers de la ciutat, tractant d’evitar el seu guardaespatlles i s'aparta de la fidelitat matrimonial en conèixer Tristán, el violoncel·lista.
Arriba el divorci i la princesa ha de guanyar-se la vida; primer treballa en un McDonald's, més tard en una emissora anomenada RadioBabel. Desitjosa d'escoltar històries alienes que l'ajudin a escriure la seva pròpia, Blancaneus visita Euclides, el llibreter, que l'admet en el seu club de vells narradors.
Mentrestant, el regne ha entrat en crisi; els contes de fades han estat prohibits i ha esclatat la revolució. La vida del príncep és trova en perill.
"Los diarios clandestinos de Blancanieves" promet estones divertides.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb 320 pàgines n'hi ha per deconstruir el conte i més. Pareix divertit, tanmateix.

Anònim ha dit...

molt interessant!! crec que el compraré.
original ho és

Anònim ha dit...

Veig que la cosa no acaba tant bé com diuen els contes tradicionals. el llegiré

Anònim ha dit...

Ja veig que els contes no són tant ensucrats com ens hem acostumat a escoltar.
Original ho és!