11/2/10

BIOGRAFIA CLINT EASTWOOD. Patrick McGuilligan

Editorial: Lumen
Pàgines:830

Clint Eastwood farà 80 anys el proper 31 de maig, gaudint un dels seus millors com a cineasta i amb tota una vida dedicada al cinema. Coneixem les seves pel·lícules i les seves actuacions però potser desconeixem alguns aspectes de la seva biografia.
Ara l’editorial Lumen ha publicat la biografia no autoritzada que va escriure fa uns anys el nord-americà Patrick McGilligan. Es tracta dels biografs més respectats del món de cinema i autor de les biografies de George Cukor, Fritz Lang, Alfred Hitchcock, Robert Altman entre d’altres.
Patrick McGuilligan no deixa molt ben parat a Clint Eastwood i ens descobreix la cara menys amable del director i actor nord-americà.
Documents, manuscrits inèdits i arxius, entrevistes amb amics, familiars han servit per fer aquesta biografia on McGuilligan destaca la poca qualitat interpretativa de Eastwood i de la seva fama de faldiller i misògin. També aquesta biografia descobreix que Eastwood és una persona molt venjativa i que la gent té por de parlar d’ell. Destaca el mal caracter i que només es preocupa de cuidar de la seva imatge i el seu interès.
No cal dir que Clint Eastwood va demandar a Patrick McGuilligan per aquestes acusacions. La biografia es va publicar per primer cop a l’any 1999 però a l’any 2008 es va fer una actualització que ara arriba en la seva versió en castellà.
A més de tots aquests aspectes és íntims, la biografia també parla de les pel·lícules en que ha participat com actor i director i que avui en dia és sense cap mena de dubte un dels mites del cinema.