22/2/10

ENTREVISTA AMB ASA LARSSON AUTOR DE LA NOVEL·LA AURORA BOREAL

Asa Larsson és en aquests moments al costat de Camila Läckberg, un dels màxims exponents de la literatura negra sueca. Aurora Boreal va suposar un èxit de vendes com també ho és ara Sang vessada (Sangre derramada) publicades totes dues en català i castellà per Columna i Seix Barral.
Nascuda a Kiruna, una població minera del nord de Suècia, Asa Larsson va començar a interessar-se per la novel·la negra i va decidir crear el personatge de l’advocada Rebeca Martinson. El nom d’aquesta és un homenatge a l’inspector Martin Beck que molts anys abans, havia protagonitzat 10 novel·les de la mà del matrimoni suec format per Maj Sjöwall i Per Wahlöö
Les històries de Larsson són punyents i estan marcades per la duresa
I per la crítica a la religió i els seus fanatismes. De fet, la joventut de Larsson va estar clarament marcada per aquest fet.
Aurora Boreal va aconseguir el Premi de l'Associació d'Escriptors Suecs de Novel·la Negra a la Millor Primera Novela i que va ser portada al cinema. Sang vessada és la seva segona novel·la que s’ha publicat a casa nostra va aconseguir a l’any 2004 el Premi a la Millor Novel·la Negra Sueca,La tercera novel·la titulada en suec Svart stig (2006). Encara no s’ha publicat aquí tot i que Asa Larsson en aquesta entrevista ens ofereix un avançament.




3 comentaris:

Manel Haro ha dit...

Molt gran!

Anònim ha dit...

Aurora Boreal va agradar-me, però
"Sang vessada" no hi pogut amb ella.
Qui haurà matat la Mildred de la novel.la?

Judith Mateu ha dit...

Doncs a mi m'han agradat els dos llibres!! Ja tinc ganes de que surti el següent!!