5/2/10

LA CARRETERA DE CORMAC MC CARTHY ARRIBA AL CINEMA

Cormac McCarthy és un dels escriptors més destacats de la literatura nordamericana. Ho ha demostrat en moltes de les seves novel·les marcades amb un estil molt personal. No es pais para viejos, Meridià de sang, i La carretera que a l’any 2007 va guanyar a el Premi Pulitzer.
Al pur estil J.D Salinger, Cormac Mc Carthy és un escriptor solitari i no concedeix gairebé mai entrevistes. Malgrat aquest aillament social ha aconseguit que la seva literatura tingui molt de pes i sigui lloada per molts crítics literaris.
La literatura de McCarthy és dura, contundent i angoixant, especialment a La carretera on es descriu un escenari postapocalíptic on un pare i un fill intenten sobreviure en un ambient hostil. El seu desig és arribar la costa però el viatge no serà fàcil i durant el camí eviten trobar-se amb altres humans, ja que s'ha estès el costum de menjar-se entre ells.Davant aquest panorama el pare malalt, vol matar el seu fill per no deixar-lo sol en aquell món abans no mori, però quan arriba el moment no ho pot fer. En un món sense esperança, l’amor del pare pel seu fill és l’unic que el manté amb forces.
El director
John Hillcoat ha dirigit l’adaptació cinematogràfica amb Viggo Mortensen i Kodi Smit-McPhee

1 comentari:

Gabriel ha dit...

D'en MC Carthy no he llegit res però les pel·lícules que han adaptat les seves obres són una bona excusa per llegir-los.
La carretera és un llibre que té regust de clàssic.
Enhorabona per la pàgina, cada dia està més currada!