17/2/10

OLOR DE COLÒNIA GUANYA EL X PREMI JOAQUÍM AMAT-PINIELLA

Gairebé un any després de la seva publicació, la novel·la Olor de Colònia de Sílvia Alcantara continua aconseguint lectors i també premis. A més de ser finalista del darrer Premi Llibreter, ha guanyat el desè Premi Joaquim Amat- Piniella de novel·la històrica que, per quart any, es concedeix a una obra publicada.
No hem d’oblidar que Sílvia Alcantara ha debutat amb Olor de Colònia i ha aconseguit de moment la xifra de 35.000 exemplars venuts.
A Olor de Colònia, Sílvia Alcàntara demostra la seva qualitat amb una novel·la coral on hi aparèixen al voltant de setanta personatges que ens van explicant de com era el dia a dia en una colònia tèxtil de mitjans del segle XX. Una societat molt conservadora on el poder l’exercien l’església i els amos de la fàbrica, on a més tothom vivia amb el neguit del que diran o del que faran.
La vida en una colònia tèxtil era dura i pràcticament tot es feia en el mateix recinte. A més de totes aquestes descripcions que per sí soles ja funcionarien molt bé com a novel·la, Sílvia Alcàntara afegeix un punt de misteri i intriga a la història. Una còlonia amb diferents olors, de bones i de pudentes.El Premi Joanquim Amat Piniella el convoquen Omnium Cultural al Bages, l'Ajuntament de Manresa, la Biblioteca del Casino, el Gremi de Llibreters de Barcelona i l'Associació Memòria i Història de Manres.

També podeu escoltar l'entrevista realitzada a Sílvia Alcántara el més d'octubre de 2009.