8/2/10

EL TERENCI MOIX MÉS NEGRE

Editorial: Planeta
Pàgines: 352
Carla apenas tuvo tiempo de gritar. La hoja del cuchillo se hundió en su vientre mientras ella intentaba desprenderse del cuerpo que la estrechaba. Sintió que el acero penetraba otras tres veces en su carne hasta que logró zafarse del abrazo mortal. Retrocedió. Fue a dar contra la pared y luego, al caer sobre el charco de su propia sangre, quedó mirando con fijeza a la sombra que, frente a ella, sonreía misteriosamente.
(Fragment de la novel·la Besaré tu cadáver)
Aquest any la celebració de la BCNegra a la ciutat de Barcelona ha volgut reivindicar les obres de gènere negre que va escriure l’escriptor Terenci Moix.
En el seu dia Besaré tu cadáver (1963) i Han matado a una rubia(1964), van ser publicades amb el pseudònim de Ray Sorel, en edició de quiosc i ara l’editorial Planeta les edita en un únic volum.
Han matado a una rubia està escrita després del seu primer viatge a París i la protagonitza Charles Durand, pintor que ha de deixar de banda les seves aspiracions bohèmies per convertir-se en un investigador per intentar resoldre la mort de la seva cosina. Besaré tu cadáver està ambientada a la ciutat de Roma.