11/2/10

L'EDITORIAL LA GALERA ES RENOVA AQUEST 2010

Aquesta setmana s’ha presentat la Nova Galera. L’editorial creada a l’any 1963 per Andreu Dòria i Dexeus, ha estat des de els seus inicis una part molt important de la història de la literatura catalana infantil i juvenil moderna.
Noms com els de Josep Vallverdú, Sebastià Sorribes, Josep Albanell, Joaquim Carbó, Emili Teixidor, Gabriel Janer Manila Pilarín Bayes formen part del catàleg de La Galera.
Ara l’editorial es renova sota la direcció editorial de Iolanda Batallé que ja ha demostrat la seva capacitat i coneixements del món editorial en d’altres projectes com Random House Mondadori.
La Galera comptarà ara amb quatre col·leccions noves, el redisseny de les col·leccions anteriors, un catàleg amb més d'un centenar de novetats per aquest 2010 i un nou impuls dels premis literaris de l’editorial.
Entre les novetats d’aquest 2010 tenim Hotel de cinc espectres
Will Moogley . Agència de fantasmes
de Pierdomenico Baccalario, L’amenaça del virus mutant. Emi i Max de Gemma Lienas, Retrum.Cuando estuvimos muertos de Francesc Miralles, Wings de l’escriptora Aprilynne Pike i He jugat amb els llops de Gabriel Janer Manila (Premi Joaquim Ruyra 2009)
Pel que fa a les noves col·leccions:
La col·lecció Lluna Roja recollirà les tendències editorials del mercat, la col·lecció se centra en les novel·les de producció pròpia i estrangera.
Bridge es dedicarà a novel·les destinades tant a joves com a adults.
Col·lecció de còmics per al públic infantil, tant de producció pròpia com traduccions.
Novel·la gràfica és la col·lecció de novel·la amb vinyetes per a joves.